10 TL ve üzerindeki siparişlerinizde Ücretsiz Kargo
Serum
20 Temmuz 2023

Serum

Cilt bakımı söz konusu olduğunda, bu ışıltıyı uzun vadede elde etmenin en iyi seçeneklerinden biri, günlük ürün yelpazenize bir yüz serumu eklemektir. Güçlüdürler, belirli cilt bakımı sorunlarına veya ihtiyaçlarına yöneliktirler ve uygulanmaları kolaydır.

Piyasadaki bu kadar çok yüz serumu ile, rutininize bir serum dahil edip etmeyeceğinizi ve sizin için en iyi serum seçiminin ne olduğunu anlamaya çalışmak biraz bunaltıcı olabilir.

Cilt bakım rutinimizde kullanılan ürünlerin önemli bir parçası olan serumlar, cildimizin ihtiyaçlarına yönelik etkili çözümler sunar. Yoğun ve hızlı emilen yapısıyla cildin derin tabakalarına etki eden serumlar, cilt sorunlarını hedef alır ve cilde yoğun bir bakım sağlar.

Serum Nedir?

Serum, güçlü içerikleri doğrudan cilde iletmek amacıyla, cildinizi temizledikten sonra ancak nemlendirmeden önce uygulayabileceğiniz bir cilt bakım ürünüdür. Serum bu görev için özellikle uygundur, çünkü cildin derinliklerine nüfuz edebilen ve çok yüksek konsantrasyonda aktif bileşen sağlayan daha küçük moleküllerden oluşur. Bu, onları kırışıklıklar gibi belirli cilt bakımı endişelerini hedeflemek için harika bir araç haline getirir. Elveda, yaşlanma belirtileri!

Hangi Serumun Benim İçin Uygun Olduğunu Nasıl Bilebilirim?

Bir serumun asıl amacı, cildinizin sahip olabileceği sorunlu alanları düzeltmektir. Hangi içeriğin hangi sorunu hedeflediğini bilmek serumu doğru kullanmak için çok önemlidir.

  1. Akne: Akne ile mücadele ediyorsanız, çinko içeren bir serum yağ üretimini azaltarak daha az birikmeye neden olur. Salisilik asit içeren bir ürün de akne olasılığını azaltmak için gözenekleri temizleyecektir.
  1. Kırışıklıklar: Yaşlanma karşıtı özellikler istiyorsanız, retinol bir serumda aramanız gereken bir şeydir. Retinol, cildinizin normal hücre dönüşüm sürecini hızlandırmasına neden olur. Bu, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olacağı anlamına gelir.
  1. Hiperpigmentasyon: Bazen cildin rengi düzensiz olabilir. Kollajen büyümesini uyarmak için peptitler içeren bir serum, renksiz alanları aydınlatacak ve pürüzsüzleştirecektir. Niasinamid, renk değiştirme serumlarında kullanılan başka bir yaygın bileşendir.
  1. Kuruluk: Niasinamid (B3 vitamini), ciltteki nemi ve hidrasyonu kilitlemek için cilt bariyerinin korunmasına yardımcı olan seramid seviyelerini artıracaktır. E vitamini, cildi hasardan koruyan bir antioksidandır.

Cilt Bakım Rutininize Yüz Serumu Eklemek

Artık rutininize ne tür yüz serumu eklemeniz gerektiğini bildiğinize göre, mevcut olanları gözden geçirmek ve sizin için doğru olanı seçmek için daha hazırlıklı olacaksınız. Ve sadece birinde durmanıza gerek yok! Hedeflemek istediğiniz birden fazla endişeniz varsa, birini sabah, diğerini akşam kullanın.

Serumların, özellikle retinol ve C vitamini içeren herhangi bir şeyin, tipik olarak katmanlı olması gerekmediğini unutmayın. Bir C vitamini ürünü ve bir retinol ürünü kullanıyorsanız, birini sabah, diğerini akşam kullanın, ancak asla ikisini birden kullanmayın. Aynı zamanda, cildiniz için çok tahriş edici olabileceğinden ve temelde birbirlerini etkisiz hale getirdiklerinden.

Serum Nedir ve Nasıl Çalışır?

Serumlar, yoğun bir şekilde aktif bileşenlerle formüle edilen ve cilde derinlemesine nüfuz eden cilt bakım ürünleridir. Genellikle hafif ve sıvı kıvamlı olan serumlar, cilt tarafından hızla emilir ve derin tabakalara etki eder. Cilt hücrelerini besler, yeniler ve ciltteki belirli sorunları hedef alır. Antioksidanlar, hyaluronik asit, C vitamini, retinol gibi güçlü bileşenler içeren serumlar, cilde gençlik, parlaklık ve sağlık kazandırır.

Serum Nasıl Uygulanır?

Serum genellikle günde iki kez cilt bakımı rutininizin ortasında yer alır. Her zaman temiz cilde (temizleyicinizden ve tonikinizden sonra) ve her zaman nemlendiricinizden önce uygulanmalıdır.

İşte yüz serumunuzu uygulamanın en iyi yolu:

  1. Cildinizi yüz yıkama ile temizleyin.
  2. Toner uygulayın.
  3. Parmaklarınıza veya doğrudan yüzünüze birkaç damla serum koyun. Cilde pürüzsüz. Bir veya iki dakika emmesini sağlayın.
  4. Nemlendirici uygulayın.
  5. Göz kremi uygulayın.
  6. Güneş koruyucu uygulayın.

Serumunuzun cildiniz tarafından emilmesi uzun zaman alıyorsa, bunun iki olası nedeni vardır - pul pul dökmeniz ve üst tabakanızda oturan ölü deriyi çıkarmanız gerekir veya çok fazla ürün kullanıyor olabilirsiniz.

Yüz Serumu Faydaları

Serumun cilt için neden önemli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Seçtiğiniz yüz serumuna bağlı olarak, her türlü farklı fayda vardır.

Bir yüz serumu şunları yapabilir:

  1. Hidrat: Güzel bir cildi korumak söz konusu olduğunda hidrasyon en önemli bileşenlerden biridir. Hyaluronik asit, gliserin ve aloe gibi bileşenler, cildin tazelenmiş, genç görünümlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olarak hidrasyonun geri kazanılmasına yardımcı olabilir.
  2. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltın: Cildimiz yaşlanma belirtileri göstermeye başladığında, C vitamini, retinol ve peptitler gibi bileşenlerin tümü çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
  3. Pürüzsüz cilt ve rafine doku: Cildimizin dokusu genç bir görünümde büyük rol oynar ve hyaluronik asit, C vitamini ve peptitler gibi bileşenlerin tümü cildimizi pürüzsüzleştirmeye ve güzelleştirmeye yardımcı olabilir.
  4. Antioksidan koruma sağlayın: Antioksidanlar, yaşlanma sürecini hızlandırabilen çevresel stres etkenleriyle savaşır. Hepsi cildiniz için uzun süreli koruma sağlamaya yardımcı olabilecek E vitamini, C vitamini, retinol, hyaluronik asit ve peptitlerde bulunurlar.
  5. Dolgun bir cilt ve daha genç bir görünüm yaratın: Cildiniz nemi tutabildiğinde, gençken doğal olan o dolgun ve sağlıklı görünüme sahip olur. Bunu uzun vadede devam ettirmek için C vitamini, retinol ve hyaluronik asit gibi bileşenleri dahil edin.
  6. Siyah noktaların görünümünü en aza indirin: Koyu lekeler, çeşitli cilt hasarlarının bir sonucudur ve yaşlandıkça daha belirgin hale gelebilirler. C vitamini ve retinol, siyah noktalarla savaşırken en iyi arkadaşınızdır.

Yüz Serumları Ne Zaman Kullanılmalı?

Tüm yüz serumları eşit yaratılmamıştır. Aktif bileşenler, gündüz veya gece cilt bakımı rutininizde bir serum kullanmanız gerekip gerekmediğini belirlemede önemli bir rol oynar.

  1. Gündüz Serumları: C vitamini içeren bir yüz serumu en iyi gündüz kullanılır. C vitamini bir antioksidan olduğundan, siz dışarıdayken cildinizi serbest radikallerden (cilt hücrelerine zarar verebilecek kararsız atomlar) ve diğer kirleticilerden koruyabilir. Ayrıca, günlük güneş kremi ile birlikte kullanıldığında, C vitamini cildinizi ince çizgiler ve koyu lekeler gibi fotohasarlardan koruyabilir. (C vitamini cildinizi kendi başına ışığa daha duyarlı hale getirebileceğinden, ancak SPF bir zorunluluktur.)
  1. Gece Serumları: Bir retinol serumu gündüz sürülebilir ve giyilebilirken, özellikle bu içeriği cilt bakım rejiminize ilk kez ekliyorsanız, geceleri kullanmanız tercih edilir. C vitaminine benzer şekilde, retinol cildinizi güneş ışığına karşı ekstra hassas hale getirir. Bu içeriği cilt bakımı rutininize dahil etmeyi tercih ederseniz, günlük güneş kremi gereklidir.
  1. Her Zaman Serumlar: Hyaluronik asit serumları gündüz veya gece ek nemlendirme sağlamak için kullanılabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, hyaluronik asidin nemi cildinizden değil, havadan çekebildiğinden emin olmak istediğiniz için, bu bileşeni kullanmayı seçerken ikliminiz çok önemlidir. Niasinamid serumları da gündüz veya gece kullanmak için güvenlidir. Retinol veya C vitamininin aksine, niasinamid cildinizi ışığa duyarlı hale getirmez.

Serumlar, cilt bakım rutininde vazgeçilmez bir role sahiptir. Yoğun aktif bileşenleri sayesinde cilde derinlemesine etki eder, nemlendirir, besler, cilt tonunu düzenler, kırışıklıkları azaltır ve cilt problemleriyle mücadele eder. Garanti Mağaza olarak, çeşitli serum seçenekleriyle cilt bakımınıza destek olmaktan mutluluk duyarız. Cildinizin ihtiyaçlarına uygun bir serum seçerek, genç, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

 

Önerilen Postlar

E-Bültenimize ABONE OL!

indirimlerden ve yeni ürünlerden haberdar olmak istermisiniz?